Redactie

De werkgroep Redactie zorgt ervoor dat de leden van de MHVS 4 keer per jaar een goed verzorgde Biejeingezeumerd in huis krijgen met artikelen op het gebied van heemkunde, natuur en milieu die de moeite van het lezen waard zijn. Dat betekent dat er diverse redactievergaderingen per jaar plaatsvinden. Tevens hoort daar huiswerk bij dat varieert van artikelen schrijven, typen, correctiewerk, foto’s uitzoeken, lay-out verzorgen tot het gereedmaken van de kopij voor de drukker en het verzendklaar maken.

Vertrouwde rubrieken zijn o.a. wat gebeurde in Swalmen, uit de oude doos, interviews, zo was het, gedichtjes in het dialect. Maar ook actuele artikelen, herinneringsverhalen, ditjes en datjes worden verwerkt en geplaatst. Ook voor een nieuwe omslag wordt ieder jaar gezorgd.

Losse nummers van de Biejeingezeumerd zijn te bestellen (via onze Boekenkast) of direct via e-mail redactie@mhvs.nl tegen betaling van € 4,50 exclusief portokosten.
Ze zijn ook te verkrijgen in ons verenigingslokaal. Voor openingstijden zie algemene pagina.

Redactie

Marjan Blom – tel: 0475 502625

Annelies Hermans – tel: 0475 501175

Riky Simons-Julicher – tel: 0475 508101

Gerry Nijssen-Severens – tel: 0475 504559

Verder ondersteunen, daar waar nodig, de diverse werkgroepen elkaar.

Sinds 2007 zijn wij met onze zustervereniging Heemkunde Vereniging Maas- en Swalmdal (HVMS) gaan samenwerken om op een zo efficiënt mogelijke manier zoveel mogelijk informatie te geven aan de leden van beide verenigingen.
Zo kunnen we onze leden, in de nieuwe Biejeingezeumerd, een breder aanbod aan artikelen bieden dan voorheen. Deze samenwerking is per 1 januari 2023 beëindigd.