Nacht van de Nacht 2022

Wanneer

5 november 2022    
21:30 - 23:30

Evenement type

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de zeventiende keer georganiseerd.

Als vanouds organiseert de Milieu- en Heemkunde Vereniging Swalmen in samenwerking met de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal in het kader van de Nacht van de Nacht een nachtwandeling om aandacht te vragen voor het belang van nachtelijke duisternis.
Dit jaar starten we op zaterdag 5 november a.s. om 21.30 uur vanaf de parkeerplaats naast het gebouw het Groenewoud, Groenewoud 4 te Swalmen. De wandeling zal tot ca. 23.30 uur duren. Na afloop van de wandeling is er de gelegenheid voor een gezellige nazit met soep bij een kampvuurtje.
In en rondom het Groenewoud zullen we onder leiding van een gids een nachtwandeling maken door de bossen. We zullen tijdens deze wandeling op allerlei manieren gebruik maken van onze zintuigen om ondanks de nachtelijke duisternis, toch goed en veilig te wandelen. Ook zullen we aandacht geven hoe we in het nachtelijk duister toch dieren kunnen waarnemen. Eveneens zullen we kijken naar de verschijnselen die juist de nachtelijke duisternis ‘lichter’ maken.
Op zaterdag 5 november is het bijna volle maan. We zullen dan ook afhankelijk van de mate van bewolking toch behoorlijk wat licht hebben in de nacht. Dit maakt de wandeling niet minder leuk. Al de activiteiten zullen met grote aandacht Corona-proof gedaan worden.
Wie wil deelnemen dient zich aan te melden via gencjonkman@gmail.com.