Hemelvaartsdagfietstocht

Wanneer

9 mei 2024    
10:00 - 15:00

Evenement type

Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei a.s., wordt de bekende Hemelvaartsdagfietstocht vanuit Swalmen weer georganiseerd door de MHVS.
Start: 10.00 uur vanaf de Markt in Swalmen. De tocht gaat via Reuver, Ronckenstein en Belfeld naar Steyl. Daar zullen we het veer nemen voor het oversteken van de Maas naar Baarlo. Baarlo is het bekende kastelendorp van Limburg met maar liefst vier kastelen.
Kasteel d’Erp ligt in het centrum en kunnen we van de buitenkant bewonderen. Binnenkijken is niet mogelijk, omdat er privébewoning is.
Kasteel Scheres, bekend van de beeldhouwer Tajiri, kent ook privébewoning.
Kasteel de Raay, wat ook een tijd lang klooster is geweest, is nu een hotel. Daar kunnen we de buitenkant ook van bekijken.
En kasteel de Berckt ligt net ten noorden van Baarlo en is een grote groepsaccommodatie. We fietsen langs de kastelen en zullen kort de geschiedenis van elk kasteel vertellen.
Lunchpauze is in de kern van Baarlo en terugtocht gaat via Kessel, de Maas overstekend met het veer Kessel-Reuver, verder langs de Maas en via Beesel-Ouddorp en Rijkel terug naar Swalmen.
Deelname is gratis. De kosten voor veer en lunch zijn voor de deelnemers zelf. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom, ook niet-leden en ook fietsers met e-bikes. We rijden over verharde en half verharde wegen. De totale afstand is ca. 45 km. We zijn rond 15.00 uur weer terug in Swalmen.
De fietstocht wordt mede georganiseerd door Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal.
Voor info: Gerard Jonkman via 0475-503535 / 06-29078321.