Landelijke opschoondag 2024

Beste medewerker aan onze actie: Haaj Zjwame Sjoon!

Net zoals vorig jaar willen we weer meedoen met de Landelijke Opschoondag, die dit jaar op zaterdag 23 maart zal plaatsvinden.

Carnaval is geweest, de lente komt eraan en van alles wordt weer schoongemaakt en ondergaat een grote poetsbeurt. Ook de straten en pleinen van ons dorp willen we bij het begin van het voorjaar weer een schoonmaakbeurt geven.

Daarom willen we jullie vragen om op die zaterdag vanaf ongeveer 10u in de ochtend te gaan opschonen in jullie aangewezen straat, straten of buurt.

We hebben de laatste tijd geheel Swalmen, zonder Asselt en Boukoul, bezet met in totaal een dertigtal vrijwillige opschoners, die elk op eigen initiatief hun stukje van Swalmen proberen schoon te maken en te houden. Als het voor jou die dag niet uitkomt, dan kun je natuurlijk ook een dag of wat eerder rondgaan.

De gevulde zakken mag je vanaf 12u op die zaterdag, 23 maart, op het Crasbornplein tegen het muurtje achter het speeltuintje achterlaten. Daar kan de dienst van de gemeente die dan ophalen.

Na het wegzetten van het opgehaalde zwerfvuil mag je naar café Effe Nieks op de Markt komen, waar je dan vanaf half een getrakteerd wordt op een of twee stukken Limburgse vlaai, dit jaar beschikbaar gesteld door de gemeente als dank voor het vele opschoonwerk in ons dorp. Daarbij ook nog een gratis kopje koffie, thee of een andere consumptie. We hopen dat het net zo gezellig wordt als vorig jaar, toen we onverwacht de Nepomuk onderscheiding van de Hopsjlokkers kregen!

Mocht je vragen of opmerkingen hebben over je opschoonwerk of materialen nodig hebben, neem dan maar contact op via mijn mailadres: hermgrd@gmail.com

Rest me te vermelden dat nieuwe opschoners altijd welkom zijn.

Bedankt voor je aandacht en voor je werk om Zjwame schoon te houden!

Groet-Herm Geraedts-coördinator van Haaj Zjwame Sjoon!-Dorpsraad Swalmen en MHVS.