Nacht van de Nacht 2022

Zeer geslaagde Nacht van de Nacht wandeling

Zo’n 30 personen namen deel aan een interessante wandeling met een bijna volle maan en een bijna heldere hemel. Door het Groenewoud, over de Bosberg en door het Wandelpark ging de route. Frans en o.g. hadden in de voorbereiding leuke items bedacht, die goed tot hun recht kwamen. Het was beslist weer een originele wandeling.

Ook de nazit rond het kampvuur met de lekker warm gemaakte soep, die precies goed op temperatuur was, was een mooi eind.

Dank dus voor Frans, voor Herm om de soep en het kampvuur in orde te brengen en voor Wies voor het beschikbaar stellen van haar paradijsje langs de Swalm.

 

Als vanouds organiseert de Milieu- en Heemkunde Vereniging Swalmen in samenwerking met de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal in het kader van de Nacht van de Nacht een nachtwandeling om aandacht te vragen voor het belang van nachtelijke duisternis.
Dit jaar starten we op zaterdag 5 november a.s. om 21.30 uur vanaf de parkeerplaats naast het gebouw het Groenewoud, Groenewoud 4 te Swalmen. De wandeling zal tot ca. 23.30 uur duren. Na afloop van de wandeling is er de gelegenheid voor een gezellige nazit met soep bij een kampvuurtje.
In en rondom het Groenewoud zullen we onder leiding van een gids een nachtwandeling maken door de bossen. We zullen tijdens deze wandeling op allerlei manieren gebruik maken van onze zintuigen om ondanks de nachtelijke duisternis, toch goed en veilig te wandelen. Ook zullen we aandacht geven hoe we in het nachtelijk duister toch dieren kunnen waarnemen. Eveneens zullen we kijken naar de verschijnselen die juist de nachtelijke duisternis ‘lichter’ maken.
Op zaterdag 5 november is het bijna volle maan. We zullen dan ook afhankelijk van de mate van bewolking toch behoorlijk wat licht hebben in de nacht. Dit maakt de wandeling niet minder leuk. Al de activiteiten zullen met grote aandacht Corona-proof gedaan worden.
Wie wil deelnemen dient zich aan te melden via gencjonkman@gmail.com.