Open Tuinen kasteel Hillenraad

Open Tuinen bij Kasteel Hillenraad op zondag 19 juni 2022


Op zondag 19 juni a.s. zijn vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur de tuinen bij Kasteel Hillenraad te Swalmen geopend voor het publiek. Tijdens deze Open Tuinendag kan het publiek onder leiding van gidsen de tuinen bezoeken en toelichting krijgen op de historie van de tuinen en de gebouwen.


De Open Tuinendag zal worden opgeluisterd met muzikale optredens van de beide harmonie√ęn van Swalmen en Boukoul. Er is catering aanwezig. De toegang is gratis. Kasteel Hillenraad is gelegen aan de Hillenraederlaan 12 te Swalmen.


De Open Tuinen Hillenraad gebeurt in een nauwe samenwerking met de eigenaar van Landgoed Hillenraad, de heer Thibaud de Guerre, Milieu- en Heemkunde Vereniging Swalmen en de beide Harmonie√ęn. De eigenaar stelt graag in deze vorm de tuinen open voor het publiek. Gewoonlijk zijn de tuinen niet toegankelijk, omdat het kasteel gebruikt wordt voor priv√©bewoning. De tuinen zijn in juni op veel plekken mooi in bloei. Kasteel Hillenraad kent een lange geschiedenis en hiervan is nog veel aanwezig en valt met een informatieve toelichting goed te beleven. De MHVS is met een informatiestand aanwezig op de binnenplaats van Kasteel Hillenraad.


De Koninklijke Harmonie St. Caecilia Swalmen en de Harmonie Amicitia Boukoul zullen optredens verzorgen op de binnenplaats. Ook zal het gezamenlijk jeugdorkest van beide harmonie√ęn, Boezjwa, gaan optreden. De muzikale optredens starten om 13.00 uur en zullen duren tot 15.20 uur; tussendoor zijn er pauzes. Door het ondersteuningscomit√© van de harmonie wordt catering verzorgd met koffie, fris en bier.


De organisatoren hopen dat veel mensen gebruik zullen maken van de Open Tuinen Hillenraad.
Voor nadere info: info@mhvs.nl

foto: Hans Simons