Op deze pagina vindt U het laatste nieuws van de Milieu- en Heemkunde Vereniging Swalmen.

Wij trachten U als lezer zoveel mogelijk op de hoogte te houden over activiteiten, tentoonstellingen, publicaties etc. Tevens kunt U veel van deze nieuwsitems vinden op onze Facebookpagina www.facebook.nl/mhvs.swalmen.


Oktober 2020:

De uitgave van het boek 'De Soepsteen en andere ‘waargebeurde’ verhalen uit het Jagershuis' laat nog enige tijd op zich wachten. De schrijver heeft meer tijd nodig om de verhalen in het Zjwaams en in het Nederlands de gewenste kwaliteit te geven. We hopen dat in de eerste helft van het volgend jaar het boek daadwerkelijk gereed is en geleverd kan worden aan de mensen die een bestelling hebben geplaatst. De betaling van uw bestelling via de eenmalige machtiging zal pas gebeuren op het moment dat het boek klaar is en concreet aan u geleverd kan worden. Wij hopen dat u er begrip voor heeft dat het schrijven en het uitgeven van een boek veel tijd in beslag neemt. Wij blijven u informeren over de voortgang in de productie van het boek.

Oktober 2020:

MHVS 'Nacht van de Nachtwandeling' op 24 oktober 2020 wegens COVID-19 regels alsnog afgelast. Wel te volgen de nationale Nacht van de Nacht online.

Oktober 2020:

Biejeingezeumerd 2020 nr. 3 verschenen.

Deze keer o.a.:
-Verenigingsnieuws. De besturen van beide verenigingen delen mee dat de geplande jubileumvieringen dit jaar opgeschort worden. Het jaarprogramma zal, afhankelijk van de richtlijnen van de overheid, al dan niet aangepast worden. Ook zijn er interessante schenkingen gedaan voor het oorlogsdossier, het overlijdensprentjesarchief en de verzameling Swalmer voorwerpen.
-Ooit geweten dat het grootste circus van Europa ‘Tony Boltini’ Belfeldse roots heeft? Wim van Diepen dook in de geschiedenis van de familie Bolten. Lees meer .....

Oktober 2020:

Steun de MHVS bij de Rabo ClubSupport.

Vanaf 5 oktober start de Rabobank Roermond-Echt weer de Grote Clubactie ter ondersteuning van het verenigingsleven. De leden van de coöperatieve Rabobank kunnen hun stem tot en met 25 oktober uitbrengen op verenigingen en stichtingen die zij willen steunen. Ieder lid mag 5 stemmen uitbrengen, waarvan max. 2 stemmen op een en dezelfde deelnemer. Wij hopen dat ook de Milieu- en Heemkundevereniging Swalmen uw steun mag ontvangen. De MHVS kan zich met deze steun, financieel vertaald door deze bank, blijvend inzetten voor natuur, landschap, cultuurhistorie en heemkunde. Hiermee kunnen we voor de mensen van Swalmen, Boukoul en Asselt excursies verzorgen, open monumentendagen organiseren, tentoonstellingen samen stellen, publicaties maken en zorgen dat de rijke historie van Swalmen levend blijft. Daarom vragen wij uw stem bij de Grote Clubactie.
STEUN ONS door hier te stemmen.