De werkgroep Redactie zorgt ervoor dat de leden van de MHVS 4 keer per jaar een goed verzorgde Biejeingezeumerd in huis krijgen met artikelen op het gebied van heemkunde, natuur en milieu die de moeite van het lezen waard zijn. Dat betekent dat er diverse redactievergaderingen per jaar plaatsvinden. Tevens hoort daar huiswerk bij dat varieert van artikelen schrijven, typen, correctiewerk, foto's uitzoeken, lay-out verzorgen tot het gereedmaken van de kopij voor de drukker en het verzendklaar maken.

Vertrouwde rubrieken zijn o.a. kroniek van Swalmen, uit de oude doos, flora en fauna van Swalmen, zo was het, gedichtjes in het dialect, uit het leven van onze voorouders. Maar ook actuele artikelen, herinneringsverhalen, ditjes en datjes worden verwerkt en geplaatst. Ook voor een nieuwe omslag wordt ieder jaar gezorgd.

Losse nummers zijn te bestellen via e-mail redactie@mhvs.nl tegen betaling van € 4,50 exclusief portokosten.
Ze zijn ook te verkrijgen in ons verenigingslokaal.

Redactie   
Marjan Blom  tel. 0475 502625
Annelies Hermans tel. 0475 501175
Gerry Nijssen-Severens   tel. 0475 504559
Riky Simons-Julicher   tel. 0475 508101

 

Verder ondersteunen, daar waar nodig, de diverse werkgroepen elkaar.

Sinds 2007 zijn wij met onze zustervereniging Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal (HVMS) gaan samenwerken om op een zo efficiënt mogelijke manier zoveel mogelijk informatie te geven aan de leden van beide verenigingen.
Zo kunnen we onze leden, in de nieuwe Biejeingezeumerd, een breder aanbod aan artikelen bieden dan voorheen.