'Duurzame Energie, ook in Swalmen, waarom en hoe'

In 2020 houden de Milieu- en Heemkunde Vereniging Swalmen en Dorpsraad Swalmen twee avonden over Duurzame Energie. Beide avonden zijn in zaal de Mert in Swalmen en duren van 20.00u tot ongeveer 22.00u. De eerste avond is op 8 januari en zal vooral gericht zijn op de onderwerpen: waarom is het nodig dat we overgaan naar Duurzame Energie, welke voordelen en nadelen zijn eraan verbonden en welke mogelijkheden zijn er. Wat kunnen burgers zelf doen, alleen of samen met anderen.

De tweede avond is vooral gericht op: wat betekent dit voor uw huishouden en voor uw huis, hoe kunt u uw woning verduurzamen, wie kan ons daarbij adviseren, wat zijn de kosten, wat levert dat op, wat kan de gemeente doen. We hebben een zestal sprekers uitgenodigd, drie voor elke avond, die hun (deskundig) licht over deze zaken zullen laten schijnen. Uiteraard is er ook tijd om vragen te stellen aan de deskundigen en aan elkaar.

De avond zal onder leiding staan van dhr. Wim Suilen, voorzitter van Dorpsraad Swalmen. We verwachten veel belangstelling, dus wees op tijd. De zaal is vanaf 19.30 u open, de toegang is gratis en de koffie staat klaar.