Foto's in woonzorgcentrum Amaliahof I en II en Zorgcentrum St. Jan Baptist


Als men zorgcentrum St. Jan Baptist binnenloopt, ziet men er aan de wand van de voormalige receptie en in het restaurant diverse foto's hangen afkomstig van de MHVS. Sinds december 2018 ook bij de beide ingangen van Amaliahof I en II.


De werkgroep Geschiedenis is gevraagd om oude foto's aan te leveren en in te lijsten zodat de bewoners herinneringen kunnen ophalen en elkaar verhalen kunnen vertellen bij de foto's. Dit gebeurt al enkele jaren.


Nu hangen er bij de ingang van St. Jan Baptist, tot en met september 2019, onder andere foto's van: de St. Jozefschool (uit 1968), Veldpoort Swalmen (uit 1938), Grens Nederland-Duitsland (1974) en De Markt (1962), met ‘den Hook’ en daarachter de Harmoniezaal.


In het restaurant zijn foto’s van winkels uit het verleden van Swalmen te bewonderen. Zoals Nelly Beek in haar handwerkwinkel, Hoogstraat 25, Huishoudelijke artikelen, rijwielen en electro, fa. Karel en Jo Konings, Rijksweg Zuid, Slagerij Herman Cox, Boutestraat 2 en Bakkerij Tijssen, Rijksweg Zuid.

In woonzorgcentrum Amaliahof I en II hangen ook tot en met september 2019 diverse foto’s afkomstig van de MHVS.

Er zijn onder andere de volgende foto's van winkels uit het verleden van Swalmen te bewonderen: Boekhandel Huysmans, Hoogstraat, Drogisterij van Dael Heuvelmans, Hoogstraat, Paul van Dael, schildersbedrijf Hoogstraat en de winkel van Kitty Thomas, Rijksweg Zuid-Molenstraat.

Verder foto's van Asselt, onder andere boerderij Syperhof en zorgboerderij Asselterhof aan de Past. Pinckersstraat, parochiekerk H. Dionysius Asselt, folkloristisch Museum Asselt, de Aartjes en het Aartjesmonument, het kerkhof en Ascloa restaurant, en de fantasiehuisjes gebouwd door Jan Janssen aan de Schoolberg.

Het zullen op beide lokaties halfjaarlijkse wisseltentoonstellingen worden van telkens andere oude foto's uit het archief van de MHVS.

Wij hopen dat u er eens gaat kijken!