Programma Open Monumentendag in Swalmen


Open Monumentendag 2019, met als thema: ‘Plekken van Plezier’, 19 september 2019, een stralende, zonnige zondag.

Dit thema was de leidraad van de fietsroute die de MHVS had uitgeschreven. Op 6 bijzondere punten van de fietsroute stonden prachtige borden met oude foto’s uit vervlogen tijden. Op elk bord stonden twee letters die men moest verzamelen en veel deelnemers keerden terug met de goede oplossing van de bij elkaar verzamelde letters en werden beloond met een boek en een exemplaar van ons verenigingsblad ‘Biejeingezeumerd’.

Voor de kinderen was er een kleurwedstrijd met als thema: kermis, ook een plek van plezier. De namen van de winnaars van de kleurwedstrijd: Michelle Pisters 7 jaar, Martijn 5 jaar, Lucas 8 jaar en tot slot Lizz 8 jaar.

De winnaars krijgen een prijs thuisbezorgd.
 

In Swalmen is zondag 15 september 2019 Open Monumentendag gehouden. De fietstocht langs historische ‘Plekken van Plezier’ werd door meer dan 150 personen gedaan. De jeugd, onder begeleiding van vele ouders, nam een kijkje bij ‘Break Out’, een moderne ‘Plek van Plezier’.

Vanaf 11.00 tot 17.00 uur konden de kinderen in ons verenigingslokaal ouderwetse bordspellen spelen, zoals ganzenbord, dammen, halma, etc.

Aan deze fietstocht was een prijsvraag verbonden, waarbij de winnaar een boek mocht uitzoeken. Door veel deelnemers is hier gebruik van gemaakt. Voor de kinderen was er een kleurwedstrijd, waaraan enkele prijsjes waren verbonden.

De niet fietsende bezoekers konden oude foto’s bekijken, neuzen in oude boeken of in onze bibliotheek. Of kwamen gewoon zomaar voor de gezelligheid!

Het weer, de vele bezoekers, de mooie fietsroute met prachtige fotoposters, de koffie en thee met cake en krentenbrood, en de gezelligheid in ons verenigingslokaal zorgden voor een mooie dag, waar we met grote tevredenheid op terugkijken!