Nacht van de Nachtwandeling (i.s.m. HVMS)

Let op: wij wandelen 25 oktober in plaats van 26 oktober!

 

Elk jaar organiseren de Milieu- en Heemkunde Vereniging Swalmen en de Heemkunde Vereniging Maas- en Swalmdal in het kader van de Nacht van de Nacht een nachtwandeling om aandacht te vragen voor het belang van nachtelijke duisternis. Dit jaar starten we op vrijdag 25 oktober om 21.30 uur vanaf de parkeerplaats naast de Heilige Theresia Kerk in Boukoul, Kerkweg, Boukoul. De wandeling zal tot ca. 23.30 uur duren.

Vanuit Boukoul zullen we onder leiding van een gids een nachtwandeling maken door de Lanck, langs het Blankwater en langs de aangrenzende Duitse bossen. We zullen tijdens deze wandeling op allerlei manieren gebruik maken van onze zintuigen om ondanks de nachtelijke duisternis, toch goed en veilig te wandelen. Ook zullen we aandacht besteden aan de dieren die 's nachts actief zijn, zoals vleermuizen, wilde zwijnen en uilen. Eveneens zullen we kijken naar de verschijnselen die juist de nachtelijke duisternis 'lichter' maken.

Op vrijdag 25 oktober is het bijna nieuwe maan. We zullen slechts een sikkeltje zien van de maan en als er volop bewolking is, dan zal het behoorlijk duister zijn. Dit maakt de wandeling alleen maar extra enerverend.

Wie wil deelnemen dient zich aan te melden. Dat kan per mail via mhvs@mhvs.nl, of telefoon via 06-22826802.